Zahvale prejemnikov

Osnovnošolci iz Dolenjske OŠ

Naučil sem se pravilno prižgati in ugasniti računalnik. Pri tem mi je pomagal moj starejši brat. Na internetu iščem zanimive podatke. Najbolj me zanimajo živali. Spoznal se že ogromno novih vrst živali in pogledal sem si tudi, kje živijo in kaj jedo. Računalnik smem uporabljati šele takrat, ko naredim vso domačo nalogo. Zelo sem zadovoljen, da imam računalnik. Bil sem edini v razredu, ki ga še ni imel. -Dejan

Računalnik je super naprava,
Z njim vsako opravilo je nora zabava.
Postal mi je prijatelj pravi,
Vsak dan kaj novega mi pripravi.
Internet je koristna stvar,
Postal je moj novi gospodar. -Marko

Zelo sem vesela, da sem dobila računalnik. Na računalniku pišem besedila za šolo, delam power point predstavitve. Pomaga mi pri šolskem delu. Ko mi je dolgčas, igram igrice. -Simona

039

Simonina risbica

Dijakinja Barbara, ena izmed prvih prejemnic računalnika

Zdravo, sem dijakinja 3.letnika SŠOF v Ljubljani. Pred slabim letom sem prejela sporočilo od vzgojiteljice v dijaškem domu o društvu, ki družinam in mladim iz socialno šibkejših družin, omogoča pridobitev računalnika tistim, ki ga zares potrebujejo, a si ga težko privoščijo. Mati je samohranilka in poleg tega imam še mlajšega brata in sestro, ki še vedno hodita v osnovno šolo. Stroški so seveda vsak mesec visoki, zato ji zame ni veliko preostalo za nakup novega računalnika. Ker pa sama hodim na fotografsko srednjo šolo, seveda brez računalnika enostavno ne gre, zato sva se z vzgojiteljico odločili, da nenazadnje le pošljeva sporočilo društvu Vez-je. Odgovor sva prejeli le nekaj dni kasneje in se dogovorili za srečanje in mesto, kjer bi prejela računalnik. Jan, ki je eden izmed članov društva, mi je na kratko predstavil mojega ”novega” elektronskega prijatelja. Računalnik imam v uporabi že skoraj eno leto, dela brezhibno in mi veliko pomaga pri šolskih projektih, obdelovanju slik itd. Najlepše se zahvaljujem društvu Vez-je in donatorjem rabljenih računalnikov, da ste meni in moji družini omogočili prejem prenosnika. Nemorem se vam dovolj zahvaliti, zato res NAJLEPŠA HVALA in obilico sreče in nadaljnjega delovanja vam želim, ker ste res super društvo! :)

photo 4

Barbara s prijateljico, ki je isti dan prejela računalnik tudi zase.

 

Zahvala v risbi osnovnošolke Staše

Risba za Vez-je

 

Zahvala družine iz Celja

Smo štiričlanska družina iz Celja, ki živi zgolj od socialnih transferjev. Obrnila sem se na Vas in hotela otroke presenetiti. Podarili ste mi računalnik, ki mi ga je g. Peter prinesel in tudi priklopil.

Osnovnošolec z novim računalnikom

Ne vem, kako naj Vam opišem tisti trenutek, ko so stopili v sobo in ga zagledali. Otroške oči, ki ob pogledu naj zažarijo, povejo več, kot besede.

Presrečni smo, da obstajate . Besed s katerimi bi se Vam lahko zahvalili, ne najdemo.

Nasmeh, zadovoljstvo, sreča v očeh, povejo vse…
Hvala Vam iz srca!
Želimo Vam veliko lepih trenutkov in obilico sreče. Nam, ste jo podarili prav Vi.

 

Zahvala Alenke iz OŠ Novo Mesto

Moji občutki ob sporočitvi, da sem bila izbrana, da dobim računalnik iz strani vez-ja, so bili nepopisni. zelo sem bila navdušena, saj si doma niso mogli privoščiti računalnika. Sprva sem se bala kaj bodo rekli vrstniki, vendar se kmalu na to nisem ozirala.

Ko sem prejela računalnik s strani te organizacije sem bila zelo vesela in še isti dan pričela z uporabo. Še vedno sem zelo navdušena z računalnikom, saj dela dobro in z njim nimam težav.
Sem pa zelo vesela, da obstajajo taki ljudje, ki nam želijo pomagati na tak ali drugačen način.

Tako da vsem, ki so skeptični do tega sporočam, da to ni nič slabega, vendar je to nekaj dobrega, ki človeka naredi veliko bolj srečnega čeprav se tega sprva ne zavedaš.

Hvala!

 

Zahvala v obliki fotografije, obdelane s prejetim računalnikom

Obdelana fotografija

Sestra dijakinje je računalnik prevzela na Prešernovem trgu.