Svež januar

Takoj po koncu veselega decembra smo vedeli, da nas čaka veliko dela s pripravo vseh računalnikov, ki smo jih prejeli pred koncem leta. V januarju smo tako želeli čimhitreje začeti pripravljati računalnike in kljub krajšemu mesecu, smo imeli delavnice kar dvakrat.

Utrinek s prve januarske delavnice (Foto: Tilen Držan)

Utrinek s prve januarske delavnice (Foto: Tilen Držan)

Računalnikom v rokah enega izmed prejemnikov (Foto: Jan Ferme)

Eden izmed računalnikov v rokah novega lastnika (Foto: Jan Ferme)

Na delavnicah 11. januarja smo pripravili nekaj čez 10 računalnikov, na drugih januarskih delavnicah, ki smo jih imeli 25. januarja, pa smo pripravili do sedaj rekordnih 26 stacionarnih računalnikov! Na eni izmed delavnic so nam družbo delali tudi kužki!

Kosmata pomoč na delavnicah v Horjulu (Foto: Tilen Držan)

Kosmata pomoč na delavnicah v Horjulu (Foto: Tilen Držan)

Večje število pripravljene opreme nam je omogočilo povečati obseg podarjenih računalnikov. Tako smo jih v Ljubljani z okolico podarili 13, v Celje pa smo peljali 3 stacionarne računalnike. Prejeli smo jih 7, kar je v primerjavi z mesecem poprej približno 20x manj – ampak nič hudega, dela z obstoječimi računalniki smo imeli še vedno dovolj! :)

Januar je bil tudi mesec širjenja besede o našem društvu. Zavod Mladi podjetnik je objavil članek z našo zgodbo, v kateri si lahko med drugim preberete nekaj stvari iz zakulisja delovanja društva.

Pozivamo pa vse, ki vam doma v kakšnem kotu leži prenosni računalnik, da nam to sporočite in skupaj bomo poskrbeli, da bo prenosnik ponovno služil dobremu namenu. Na čakalni listi imamo namreč več kot polovico prošenj prav za prenosne računalnike, ki pa nam jih zadnjih nekaj mesecev zelo primanjkuje. Hvala!