Kaj pravijo naši donatorji?

Mladen Prajdič

Mlada Vez-je ekipa me je prepričala s svojim entuziazmom, dobro idejo, in namenom pomagati drugim. Ker sam vem, kako težko je živeti brez računalnika, jim pri projektu z veseljem pomagam. Računalnik pomeni biti povezan s svetom, deliti informacije in znanje ter širiti svoj krog poznanstev. Vse to pa so ključni dejavniki pri doseganju uspehov kasneje v življenju.

 

Jure Čuhalev

Ekipo Vez-je podpiram, ker izredno učinkovito pomagajo tistim, ki najbolj potrebujejo dostop do računalnika. Stalno sestavljajo in delijo računalnike in so pri tem izredno profesionalni na vseh področjih. Računalnik je danes tako zelo osnovno orodje, da verjamem, da vsak mesec resnično spremenijo življenje nekaj mladim na bolje.

 

Ula U.

Že od začetka se mi je ideja Vezja zdela odlična; potrebovala nisem nobenega prepričevanja, da ekipi takoj pomagam. Danes si sama življenja brez računalnika sploh ne predstavljam – za šolo ga potrebujem skoraj vsak dan in prepričana sem, da ga bom vse bolj potrebovala tudi v nadaljnje. Imeti računalnik ni samo biti povezan s svetom, pomaga tudi z učenjem, razvojem, odkrivanjem novih svetov, povezuje ljudi in znanje, predvsem pa omogoča nemoteno življenje v hitrem svetu 21. stoletja.

Zato se mi zdi ideja o podarjanju nečesa tako zelo osnovnega za življenje vsakega otroka, da se razvija v moderno osebo, ki drži korak s časom, kot je računalnik, ključna. Prav zato z veseljem podpiram Vezje, saj menim, da ima vsak otrok pravico izkusiti biti del globalnega dogajanja.

 

Klemen Slavič

Računalnik je okno v širši svet, izven spon vez in poznanstev. Je orodje, s katerim lahko vsak dostopa do kolektivnega znanja človeštva z minimalnimi stroški, se povezuje z ljudmi s podobnimi hobiji, zanimanji in izobrazbo, pri čemer pretok znanja in izkušenj omogoča posamezniku razvoj izven meja akademskih krogov in kroga prijateljev.

Internet nam omogoča način razvijanja naših veščin na način, ki lahko pozitivno vpliva na naše socialno in ekonomsko stanje; nenazadnje, tudi na naše psihološko stanje. Ideje in projekti so lahko izpostavljeni konstruktivni kritiki, kar tudi pomaga graditi osebni ugled in pomaga pri sestavljanju življenjepisa, saj neformalna izobrazba in izkušnje danes štejejo več kot diploma za novejše poklice, kot je npr. delo na področju informacijskih tehnologij.

Brez tega orodja človek tudi ne more razvijati svojega morebitnega potenciala in je kot tak najbolj učinkovito orodje za glajenje razlik med različnimi družbenimi sloji na podlagi ekonomskih faktorjev, da ne omenjam nujnosti pri delu v šoli in na fakulteti, kjer je dostop do računalnika in interneta potrebni pogoj za uspešno opravljanje nalog in urejanje študija.

Meni je računalnik omogočil zgraditi kariero, razvijati sposobnosti izražanja v tujih jezikih in odpreti cel svet možnosti, kjer lahko sam izbiram pot lastnega življenja. Doniram zato, da tistim, ki si ne morejo privoščiti takšnega orodja, omogočim podobno izkušnjo, kot sem jo sam imel priložnost doživeti.