Delovni februar

Zaključen je mesec februar, v njem smo oddali osem računalnikov. Pet je bilo stacionarnih, trije pa prenosniki. Dva od fantov, ki so oddali računalnike, sta to prejšnji mesec naredila prvič. Naš Samo je povedal, da je bila to zanj zelo zanimiva izkušnja in bi jo rad čim prej ponovil.

Že nekaj časa računalnike zavijamo v plastiko, da se manj poškodujejo.

Računalnike pogosto zavijemo v PVC, saj so tako bolj zaščiteni.

Kot vsak mesec smo tudi tokrat od vas, dragih donatorjev, dobili 4 računalnike, 1 LCD zaslon in 38 evrov. Čeprav nismo dosegli mesečnega cilja, smo donacije zelo veseli. Najlepša hvala! Naj vas opomnimo, da med drugim zbiramo tudi samo tipkovnice, miške in drugo manjšo opremo (diski, kablovje …). S tako opremo, pa tudi s samimi računalniki ali kakšnim evrom, nam lahko izredno pomagate. Pišete nam lahko tukaj.

Ponovno smo imeli dve delavnici popravljanja opreme v Rampa Laboratoriju. Pripravili smo več kot 20 računalnikov, ekranov in tipkovnic, ki so že in bodo kmalu našli novega lastnika.

10987702_646085748851860_175593657945184388_n

Vabljeni na našo prvo odprto delavnico
V ponedeljek, 16. 3., planiramo našo prvo Vez-je odprto delavnico. Vsi tisti, ki se vam zdi to zanimivo in imate nekaj znanja o računalnikih, nas lahko pridete malo pogledati in pomagati pri popravilu ter pripravi opreme. Če te to zanima in želiš dodatne informacije, piši naši koordinatorki Katarini na gro.ej-zevnull@aniratak.

Uncle_Sam_(pointing_finger)

Hočemo tebe!